O nama

Pučko otvoreno učilište Auto moto centar Nova Gradiška

“Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki.”

Aristotel

Ukratko

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE AUTO MOTO CENTAR NOVA GRADIŠKA JE USTANOVA ZA OBRAZOVANJE ODRASLH osnovana 21. 10. 2003. godine, a s radom je počelo 22. siječnja 2004. godine. Osnivač Ustanove je Auto moto centar Nova Gradiška d.o.o. iz Nove Gradiške.

Ravnatelj Ustanove i stručno pedagoški voditelj je mr. sc. Dušan Soldatović. Učilištem upravlja Upravno vijeće, a o stručnom radu Ustanove brine se Stručno vijeće.

Osim u sjedištu u Kožarskoj 2, Nova Gradiška, svoju djelatnost provodimo i u desetak prostora za koje posjedujemo odobrenje za rad izvan sjedišta (više informacija možete pogledati u rubrici Rad izvan sjedišta)

Osnovne informacije

Riječ ravnatelja

Rijetko koja ustanova u Republici Hrvatskoj ima zanimljivu povijest kao Pučko otvoreno učilište Auto moto centar Nova Gradiška. U sjedištu u Novoj Gradiški svoje početke ima još 1948., osnivanjem Auto moto društva Nova Gradiška, kasnije Auto kluba Nova Gradiška koje je kao jedan od ciljeva imalo i edukaciju članova o ponašanju u prometu.

Osnivač Učilište, Auto moto centar Nova Gradiška d.o.o. se može pohvaliti dugogodišnjom tradicijom obuke vozača. Sve je to preneseno i na Učilište koje je sa radom započelo upisom prve generacije polaznika u zanimanje Vozač motornog vozila i Tehničar cestovnog prometa.

Riječ ravnatelja